24 Aralık 2020 Perşembe

TAM KIVAMINDA SÜTLAÇ TARİFİ





Akşamlar tatlısız geçmiyor bende. O yüzden evde de süt varken sütlaç yapayım dedim.

Sütlü tatlılar içerisinde en çok yapılanı sütlaçtır. Kalorisinin düşük olması da sütlacın tercih edilmesinin sebeplerindendir. Sıcak ya da soğuk bir şekilde tüketebileceğiniz sütlaçlarınız hem yaz hem de kış günlerinde tercih edebileceğiniz şekildedir. Aynı zamanda besleyici de olan sütlaç oldukça da pratik bir tatlıdır. 

Malzemeler

1 lt süt 
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
1 su bardağı süt
tarçın

#Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun. Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin.1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin. Bu arada bir kasede nişastayı 1 su bardağı soğuk süt ile ezin. ezdikten sonra tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Sütlacı kaselere bölüp soğumasını bekleyin. soğuyunca üzerine tarçın ekleyerek servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder